Over Resister

Resister is een campagne van Tear om geweld tegen vrouwen te stoppen. Op dit platform kun jij (of jouw kerk) verhalen, ervaringen of initiatieven delen. Ook delen we hier verhalen van hoe ervaringsdeskundigen en kerken wereldwijd omgaan met dit thema. Samen vormen we een beweging van Resisters. Iedereen die op wil staan tegen geweld tegen vrouwen of mannen kan er onderdeel van worden.

Kijk hier hoe jij in actie kunt komen

Missie

Dit is wat Resister betekent:

  1. Resist (weerstand): In actie komen om geweld tegen vrouwen te stoppen. Bij Resister worden materialen in beeld gebracht (acties en initiatieven) die ondernomen kunnen worden met jouw kerk om geweld tegen vrouwen te stoppen. De materialen zijn afkomstig van een grote diversiteit aan organisaties uit Nederland en de UK.
  2. Sister: Luisteren naar elkaar is ‘key’ in het herstellen van relaties. Via dit platform delen vrouwen en mannen die te maken hebben gehad met geweld hun verhalen, zo sta je in verbinding met jouw ‘sisters’.
  3. Re(store): We delen informatie over de routes naar hulp en geloven dat herstel mogelijk is voor slachtoffers en daders.

Klinkt Resister je nog wat nieuw in de oren? Dat kan goed kloppen, het is speciaal voor deze beweging bedacht. Een Resister kun je zijn, maar je kunt het ook doen. Het is een persoon met lef, iemand die zich uitspreekt of actie onderneemt om te zorgen dat geweld tegen vrouwen en mannen stopt.

Lees meer over waarom Tear deze campagne voert of wat de rol is van de kerk.