Omslag van het boek: 'Tot ik weer vliegen kon...'

Doel: Aanpakken
Categorie: Boeken

Lees hier de omslag van het boek ‘Tot ik weer vliegen kon…’ van Sigrid Zomer. Over omgaan met geloven en God en kerk na seksueel misbruik door een pastor.Sigrid Zomer beschrijft nauwkeurig, persoonlijk en eerlijk hoe het gebeurde. Hoe ze langzaam, stapje voor stapje werd meegevoerd in een intimiteit die ze hield voor een oprechte wederzijdse - onmogelijke - liefde, maar die ze later leerde zien als een geraffineerd spel door een pastor die zich liet leiden door egoïstische motieven. Voor wie zij niet de enige was, en zeker niet de eerste.

Ook beschrijft ze de ontreddering en persoonlijke schade waarin de periode van misbruik resulteerde, de ontwrichting van het eens zo kalme, gelukkige leven in haar gezin en in de parochie. En de moeizame weg terug 'tot ik weer vliegen kon op eigen kracht.' Het verhaal laat zien hoe bij seksueel misbruik door een pastor er meer kapotgaat dan de reputatie van de pleger: het vertrouwen, het plezier in de kerk verdwijnt. En niet alleen bij het slachtoffer, maar bij heel de gemeenschap die ervan weet.

Over

Sigrid is geen literair auteur, maar ze bouwt het verhaal in eenvoudige dagboekachtige zinnen zo op dat je met stijgende verbazing doorleest. Zó en niet anders, kan het beschreven worden: zonder kunstgrepen, intens, persoonlijk, de feiten en vragen ruminerend in een voortschrijdend inzicht naar het onontkoombare antwoord: ik ben door hem, mijn pastor en vriend liefdeloos misbruikt.

Tip

De boeken Tot ik weer vliegen kon’ en het vervolg ‘Duizend bloemen’ zijn gratis aan te vragen bij de schrijfster zelf, via e-mailadres sigridzomer@hotmail.com

Dit materiaal werd beschikbaar gesteld door: