Word een Resister. Kom in actie!

Een Resister kun je zijn, maar je kunt het ook doen. Kijk hieronder hoe je je uit kunt spreken of actie kunt ondernemen om te zorgen dat geweld tegen vrouwen en meiden stopt.

 

Meld je aan voor de Learning Group van Resister

Wil jij graag in je kerk aan de slag met het erkennen, voorkomen en aanpakken van geweld? Dan zijn we op zoek naar jou! Resister start in september 2018 met een learning group: een groep van ongeveer tien mensen die elkaar vijf maanden lang motiveert en inspireert om het thema geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen in haar kerk. Het lijkt ons leuk om elkaar een paar keer te ontmoeten, te leren van elkaar en van ervaringsdeskundigen, en elkaar (online) op de hoogte te houden van de stappen die we maken.

We hopen dat jij samen met ons deze ontdekkingstocht aan wil gaan. Doe je mee? Meld je hieronder aan.

Deel je verhaal, tips en initiatieven

De eerste stap om geweld te doorbreken, is erover te praten. Zo geef je aan dat geweld voor jou niet normaal is.

Deel je verhaal met ons als Resisters, zodat we elkaar kunnen bemoedigen en andere survivors kunnen laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Of deel de tips en initiatieven die jou hebben geïnspireerd om aan de slag te gaan om geweld te bestrijden.

 

Heb jij een verhaal dat je wil delen over dit onderwerp? Schrijf het hieronder op.
Je mag je naam en e-mailadres achterlaten maar dit is niet verplicht!

Print de toiletposters en hang ze op!

 Hang deze posters op de toiletten in de kerk. Maakt het toiletbezoek een stuk minder saai. Door middel van de posters willen we de toiletbezoeker tot nadenken stemmen en oproepen zijn/haar eigen stem te laten horen door de enquête op de website in te vullen.

Downloads

Resister WC-posters (495.03 KB)

Bid voor slachtoffers van geweld

Overal ter wereld zijn dagelijks mensen slachtoffer van vormen van geweld. Bid voor mensen ver weg en dichtbij die vastzitten in een spiraal van geweld. Bid dat mensen hun stem kunnen verheffen, dat slachtoffers hulp kunnen krijgen, daders kunnen veranderen. Bid voor heelheid in relaties. Bid voor de campagne effect zal hebben in Nederland. 

Ontwerp & realisatie: Nilsson